• You are here:
 • Home
 • Services
 • Direktor automatizált oktatási...

A munkatársai kiválóan dolgoznak.
Költséges tréningek, időigényes oktatások nélkül.

Gondolkozott már azon…

Mennyibe kerül…

…egy hiba kijavítása, ha valaki nem tartotta be a technológiai előírásokat?

…ügyfelek elveszítése valamilyen egyébként elkerülhető hiba miatt?

 

Mennyi költséget lehet megtakarítani, ha…

…a munkatársak betanításának idejét 50%-kal csökkentjük?

 

Mennyivel eredményesebben működhet a vállalat, ha…

…a munkatársak tökéletesen ismerik a technológiai, minőségbiztosítási szabályokat?

…a munkatársak több különböző pozícióban is képesek magas szinten helytállni?

Ezekben az esetekben nyújt kiemelkedő eredményeket a szoftver:

 

 1. Nagy létszám
 2. Rendszeres új belépők (Létszámnövekedés/Fluktuáció)
 3. Szigorú minőségbiztosítási szabályoknak kell megfelelni
 4. Fontos a szabályok betartása
 5. Rendszeres új termékek vagy technológiák bevezetése
 6. Sok energiát emészt fel az emberek betanítása
 7. Fontos tudni, hogy megtanulta-e az adott kolléga a tananyagot
 8. Fontos a rendszeres tudásfelmérés, értékelés, visszajelzés

Az InfoLean rendszer bevezetésével elérhető eredmények:

Nincs miért aggódni az auditok során, minden munkatárs dokumentáltan rendelkezik a megfelelő képzéssekkel.

A szabályok, technológiák magasabb szintű ismeretével csökkenthetők a minőségi problémák.

Szájhagyományok helyett a vállalat tudása rendszerezett és könnyen tanítható.

Az új munkatársak lényegesen hamarabb betanulnak.

A betanítást támogató munkatársaknak az eddigi idő töredékét kell ráfordítani.

A vezetők figyelmeztetést kapnak a munkatársak megújítandó képzéséről.

Nem kell bajlódni az oktatás adminisztrációjával.

A gyakorlati oktatás másfélszer hatékonyabbá válik.

A vezetők megtakarított ideje a további fejlesztésekre fordítható.

Egyszerűen megoldható minden munkatárs helyettesítése.

Objektív munkatárs értékelést biztosít.

Áttekinthető lesz a munkatársak fejlődése, kiválaszthatók a magasabb pozícióra érdemes emberek.

Felhasználási területek:

Így működik

Az InfoLean rendszer bevezetésével elérhető a cégen belüli oktatási folyamatok teljes automatizálása.

Kialakítható benne és munkakörökhöz, munkatársakhoz rendelhető az elvárt tudás, létrehozható a tudásmátrix. Felépíthető a tudásanyagok struktúrája és beállítható, hogy az egyes munkatársak milyen képzési folyamaton keresztül jussanak el megfelelő tudásszint eléréshez minden szükséges témakörből.

A tudásanyagok és a tudásmérő tesztek korlátlan mennyiségben összeállíthatók és folyamattá szervezhetők. Egy új munkatárs belépését követően a rendszer biztosítja az orientációs tudásanyag átadását, majd a dolgozó munkakörének és munkahelyének megfelelő képzését.

Egyszerűen áttekinthető egy munkatárs képzettségének pillanatnyi állapota. Látszik a szükséges és elvégzett tréningek struktúrája.
A képzési folyamat nem áll meg miután a kolléga eljutott a megfelelő szintre. A program rendszeres ismétlő tesztekkel folyamatosan fenntartja a tudásszintjét és reagál a munkaköri változásokra is.

Amikor a dolgozó új részleghez vagy új munkahelyre kerül automatikusan elindul az új helynek megfelelő képzési folyamat, a rendszer bepótoltatja azokat a témákat amelyekre az előző helyén nem kapott képzést. A rendszer biztosítja a belső vagy külső tréningek dokumentálását a minőségbiztosítási rendszer követelményeinek megfelelően.

A program támogatja a belső oktatás megszervezését és a munkatársak tudásának folyamatos mérésével hatékonnyá teszi a tréningeket. Pontosan megtudható, hogy mely tudás elemek hiányoznak sok munkatársnál vagy melyik részlegeknél van gond,
de vizsgálható akár az egyes emberek tudása is. A vizsgálatok alapján a tudásszintnek pontosan megfelelő tartalmú tréninget lehet összeállítani, célzottan a „homályos” részekre.

A rendszer folyamatosan biztosítja a különböző tudásanyagok hozzáférését mindenki számára a jogosultsági beállításoknak megfelelően.

Az InfoLean rendszer működés közben

Mit mondanak ügyfeleink?

Referencia riport Kopócsi Miklóssal, a Burger King tréning és üzemeltetési vezetőjével

Referencia riport Zsók Sándorral, a CooperVision (Sauflon) termelési igazgatójával

Főbb témakörök

Tanulói felületek

Ezeken a felületeken tanulnak a munkatársak és itt mérjük a tudásukat is.

Téma moduljai >

Oktatás szervezés

A tanulási folyamatok beállíthatók és folyamatosan fejleszthetők ezekkel a programrészekkel.

Téma moduljai >

Elemző felületek

A munkatársak haladása, aktuális tudása elemezhető egyénileg és csoportosan.

Téma moduljai >

Tudástár

Bármelyik összegyűjtött tudásanyagban könnyen előkereshető egy részlet.

Téma moduljai >

Elérhető modulok:

A tanuló böngészőn keresztül láthatja a számára nyitott tanfolyamokat, tananyagokat és leckéket. Sőt, azt is gyorsan át tudja tekinteni, hogy a leckéhez tartozó írások, videók és egyebek közül melyiket nyitotta meg eddig, vagy éppen melyik vár még megtekintésre. Az anyagokat, akár egy mobiltelefonon is megtekintheti az oktatásban résztvevő személy.

Az oktatásban résztvevő személyek korábban meghatározott szempontok alapján generált teszteket tudnak kitölteni a webes nézeten keresztül.

Az teszt eredményéről rögtön visszajelzést is kapnak – megjelölve azt, hogy mit tudtak helyesen, vagy éppen ha egy kérdésre helytelen választ adtak, akkor mi lett volna a hibátlan megoldás.

A tesztkitöltésnek időbeli korlátja is lehet – a kérdések nehézségétől függően akár eltérő időhatárokat is megadva hozzájuk.

Ebben a modulban rögzíthetjük a munkaköröket. Itt adhatjuk meg azt is, hogy milyen tanfolyamok, milyen sorrendben szerepeljenek egy – egy munkakörnél.

A Szervezeti egységek modulban vihetjük fel a vállalat struktúráját.
Később a statisztikák lekérdezése során lehet hasznos a csoportosítás szempontjából, hogy a több telephellyel rendelkező cégeknél milyen részlegek szerint osztjuk fel a tanulókat.

Az oktatásban résztvevőket munkakörhöz rendelve indíthatjuk el az automatizált oktatási folyamatot. Elég néhány adatot megadni, és az illető már kezdheti is a tanulást.

Ha szeretnénk, akár emailben is értesíthetjük őket arról, hogy milyen adatokkal tud belépni a rendszerbe, milyen információkat tárolunk róla.

Ebben a modulban áttekinthetjük egy tanfolyam teljes struktúráját. Vagyis azt, hogy egy tanfolyamhoz milyen tananyagokat sorolunk, azokhoz milyen leckék tartoznak, illetve azokon belül milyen elemek találhatóak.

Azt, hogy egy tanfolyam alá melyik tananyagok tartoznak, ebben a modulban tudjuk összeállítani – bár természetesen egy tananyag több tanfolyamhoz is tartozhat, így még könnyebben tudjuk munkakörre szabni a szükséges tudást.

Az oktatási struktúra középső szintje. Itt állíthatjuk össze, hogy egy tananyag alá melyik leckék kapcsolódjanak. Meg tudjuk határozni, hogy a tananyag minden leckéjének megtekintése, lezárása után a tananyagok listájában szabadon haladhasson-e tovább a tanuló, vagy esetleg csak egy külön egyeztetés után tudjon továbblépni.

Az oktatási struktúra legkisebb egységeit, a leckéket tudjuk itt összeállítani. Egy leckéhez tartozhatnak azok a tudáselemek, amiket a Tudástárban rögzítettünk – például oktató videók, hanganyagok, szöveges tájékoztatók.

Az elsajátított tudást ellenőrző teszteket ezekhez a leckékhez tudjuk kapcsolni – így lehetővé téve azt, hogy csak akkor tudjon tovább haladni az oktatásban résztvevő, ha már
biztos a tudása.

A Munkatárs tanfolyamokon belül áttekinthetjük azt, hogy az oktatásban résztvevő munkatárs éppen hol áll a tanulási folyamatában – milyen tanfolyamokat fejezett már be, melyik tananyagnál tart éppen, milyen lecke van még hátra… stb.

Ha nem csak automatikusan nyíló leckéket kap, akkor itt van lehetőségünk a személyes egyeztetés után tovább engedni a tanulási folyamatban az illetőt.

A Kérdéstár modulban gyűjtjük össze az összes kérdést, ami a különféle tesztekben előfordulhat. A több szempontú csoportosítás miatt könnyedén szűrhetők a kérdések.

A kérdéseket egy szövegszerkesztő felületen lehet megírni, korlátlan hosszú szöveget, és
képeket is tartalmazhatnak.

A kérdéseknél eldönthetjük, hogy egy vagy több helyes válasza is lehet-e, a kérdések előre meghatározott sorrendben vagy véletlenszerűen jelenjenek meg.

A Protokollok modulban állíthatjuk be azt, hogy milyen szabályok alapján generálja a teszteket a program. Minden teszt típushoz, protokollhoz saját kitöltési útmutatót állíthatunk be, melyhez nemcsak szöveget írhatunk, de akár képeket is illeszthetünk a szövegbe.

Megadhatjuk, hogy milyen kérdéscsoportból mennyi kérdést válogasson ki – akár nehézségi szint alapján is – és attól függően, hogy mennyi helyes választ ad a kitöltő, különböző üzenetekkel dicsérhetjük, illetve bátoríthatjuk a teszt újra próbálására.

A Tesztek modulban áttekinthetjük, hogy az adott felhasználó számára milyen teszteket generált a rendszer, mi vár kitöltésre, mit töltött ki helyesen, vagy éppen milyen válaszokat adott meg rosszul.
Az előnézet gomb használatával pontosan azt a felületet tekinthetjük meg, mint amit az oktatásban résztvevő a teszt kitöltése után kapott – minden kérdés láthatunk a rá adott helyes és helytelen válaszokkal együtt a megszokott webes felületen.

A Lekérdezések modulban első sorban a felsővezetők, oktatásért felelős személyek tekinthetik át azt, hogy kik hogyan állnak a tanulással.

Többek között megnézhető, ki mikor lépett be a tanulási felületre, milyen elemeket nézett már meg, milyen teszteket töltött ki… stb.

Ami viszont még fontosabb lehet, az a csoportos statisztikák áttekintése. Gyorsan áttekinthetjük, hogy mely kérdésekre adtak a kitöltők legtöbbször helytelen választ, így a következő oktatás során már tudjuk, hogy mire érdemes fókuszálnunk az ismeretek átadásakor.

A Tudástár modulban tudjuk rögzíteni azokat a tudáselemeket, amiket később a leckékhez fogunk rendelni.

A tudáselemek verzióinak követésével mindig a legaktuálisabb anyagot láthatják az oktatásban résztvevők – nekünk elég csak egy helyen frissítenünk az adott dokumentumot, videót… stb.

Az elemekről részletes információkat tudunk rögzíteni, valamint a későbbi webes kereséshez is itt tudunk kulcsszavakat megadni.

Egy webes felületen keresztül minden oktatás résztvevő kereshet a Tudástárba rögzített anyagokban.

Az összetett keresőnek köszönhetően bárhol is szerepeljen a kifejezés – a tudásanyag nevében, a dokumentumok szövegében, esetleg a videókhoz kapcsolt kulcsszavakban – a keresés után másodperceken belül elérhetővé válik az oktatási anyag.

Nem találta meg az Ön által keresett programot?

Egyedi fejlesztéseket is vállalunk!

 

Részletek