Kombi-Express Kft.

2019.Feb.27

Kombi-Express Kft.

A Kombi-Express Kft. a nemzetközi- és belföldi fuvarozás és logisztika egyik kiemelt képviselője. Tevékenységei nem merülnek ki a szállítmányozásban, komplex raktározással és gépjármű-szervizeléssel is foglalkoznak, melyek önmagukban is kiemelt precizitást és figyelmet igényelnek.

 A Kombi-csoporthoz tartozó Kombi-Service komplett oktatási központként OKJ-s képzéseket, nyelvoktatást, C és E kategóriás gépjárművezetői oktatást és munkaerő-biztosítást vállal, valamint ezeken kívül egyéb tanfolyamok és kurzusok szolgáltatásával lendíti fel a környéken élők lehetőségeit.

 Az SMR ConsulKft. üzletviteli tanácsadó cégként, a Pintér Kft. pedig ingatlan értékesítéssel és fejlesztéssel járul hozzá ahhoz, hogy a Kombi-csoport biztos lábakon álljon a gyorsan változó, modern világunkban.

 Alapvető elvárás volt az, hogy az azonos tulajdonban lévő, ám eltérő tevékenységi köröket végző cégek egységes, „átjárható”, mégis különálló rendszereket tudjanak használni. Pl. azonos partnerlista mellett eltérő vállalatirányítási modulokat tartalmazzanak.

Induláskor a fő feladat a szállítmányozások kezelése volt a megrendeléstől a raktározáson keresztül egészen a fuvarozásig.

 A szállítmányozáshoz elengedhetetlen munkaerő és gépjárművek nyilvántartása mellett a hozzájuk kapcsolódó kötelező vizsgálatokról, okiratok rendszeres felülvizsgálatáról automatikus feladatokat kell kapnia a felelős munkakörbe tartozó kollégáknak. A program természetesen vegye figyelembe, hogy ha egy kolléga az adott munkakörön belül már foglalkozik az üggyel, arról tudjon minden érintett munkatárs.

A megrendelésekhez engedélyezési folyamat is tartozhasson, ha valakinek még rá kell bólintania egy folyamatra még az indítása előtt.

 A komplex raktározási folyamatokhoz több saját és bizományosi raktár is tartozik. A cikkek vonalkódos nyilvántartása, készletmennyiségek folyamatos követése és a bizonylatok alapján automatikus számlagenerálást tovább fűszerezik a belső folyamatok. Például egy szervizelés során felhasznált alkatrész nem ugyanazon a folyamaton keresztül haladjon át, mint egy értékesítésre szánt termék.

 És mindemellett – ha már adott egy ilyen összetett vállalatirányítási rendszer, ami automatikusan képes számlákat generálni – természetesen az egész könyvelési folyamatot is lehessen rajta keresztül intézni a főkönyv vezetésétől az áfa feladásáig.

 Az olyan kiegészítő kényelmi funkciók, mint a dokumentum-iktatórendszer, valamint az egyedi igények szerint összeállított lekérdezések már csak hab volt a tortán. A különböző egyéb rendszerek egyediségei már folyamatában épültek rá az alap rendszerre.

.

Itt olvashatja Süveges Gabriellával, a Kombi Express Kft. pénzügyi vezetőjével készült interjút.

Témák: , , , ,

Kategória: