Interjú Soós Ádámmal, a Mammut Management Kft. pénzügyi vezetőjével

2022.Oct.25

Családias kapcsolat, közvetlen kommunikáció

 

Kérem, mutassa be röviden a vállalatot!

A Mammut központot nem kell nagyon bemutatni, Budapest talán egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja. Nemzetközi és magyar márkák üzleteit, vendéglátó egységeket és sokfajta szórakozási lehetőséget nyújt vásárlóinak. Elsősorban divat-, és cipőüzletek, drogéria, élelmiszer, illetve sportruházati üzletek szerepelnek a kínálatában. Érdemes kiemelni a mozit, de vannak népszerű sportolási lehetőségek is.

 

Milyen munkakörben dolgozik?

Pénzügyi vezetőként dolgozom a társaságnál, 2021 óta.

 

Pontosan milyen feladatokat lát el?

Csapatunk teljes körűen üzemelteti a Mammut bevásárlóközpontot. Az üzletek jelentős része a cégcsoport tulajdonában áll, főprofilunk ezek bérbeadása. Az üzemeltetéssel, bérleti szerződésekkel kapcsolatos pénzügyi, illetve kontrolling teendőket koordinálom a csapatommal, melybe beletartozik a kintlévőségek kezelése, valamint a központ felé történő rendszeres riporting is.

 

Mióta használják a Direktor rendszerét?

A cég 2016 év végén vezette be a rendszert, azonban erről nincsenek közvetlen információim.

 

Milyen feladatokra használják a szoftvert?

Legfőképpen a bérlői oldal kezelésére.

Mivel nagyjából 250 üzletről van szó, ez korántsem egyszerű feladat. A bérlőknek történő számlázást, a különböző szerződések kezelését, nyilvántartását a rendszerben kezeljük. Mindenfajta pénzügyi tevékenység ide tartozik, ami bérlő és tulajdonosi viszonyban felmerülhet. Rögzítjük, valamint folyamatosan karbantartjuk az aláírt szerződéseket az esetleges szerződésmódosításoknak megfelelően. Évente indexáljuk, meghatározzuk a fizetendő összegeket, majd a rendszeres időközönként számlázzuk a bérleti díj, szolgáltatási díj, illetve közüzemi díjakat.

 

A szolgáltatási díj elszámolása terület alapon, illetve tevékenység alapján történik, így a különböző üzletekhez különböző típusú szerződések és feltételek tartozhatnak.

A bérleti díj egy adott, előre megállapított, egy négyzetméterre vetített összeg, mely lehet fix összegű vagy bizonyos elszámolás alá eső.

A bérlői oldalon kívül a szállítói oldalt, illetve a riporthoz szükséges alapadatokat szintén a rendszerben kezeljük.

 

 

Milyen a kapcsolat a Direktor munkatársaival?

Összességében elmondhatom, hogy nem állunk napi kapcsolatban, az esetek többségében a napi tevékenységet támogatás nélkül tudjuk végezni. Ez annak köszönhető, hogy a folyamataink kiforrottak, melyeket a rendszer a korábbi fejlesztéseknek köszönhetően megfelelő színvonalon képes lekövetni.

 

Ha jellemeznem kéne a viszonyunkat, én a családias szót használnám. Ez leginkább a cég méretéből adódik, általában ugyanaz a tanácsadó segíti a munkánkat, aki ismeri a cégen belüli folyamatainkat, igy hatékonyabban tudunk megoldást találni a felmerülő problémákra. Az elérhetőségük, valamint a kommunikáció megfelelő, nyitottak a személyre szabott megoldásokra. Összességében elégedettek vagyunk a cég által kínált szolgáltatásokkal.

 

Milyen cégeknek ajánlaná ezt a szoftvert?

Szakmai tapasztalatomat az ingatlanbérbeadás területén szereztem, igy azt, hogy más területen – például gyártás, vagy logisztika – milyen megoldást kínál a szoftver, nem tudom megítélni. Az ingatlanbérbeadás területén viszont ideális választás lehet hasonló területen tevékenykedő társaságoknak. Használata mindenképp előnyös azokon a területeken, ahol nagytömegű számlát rendszeres gyakorisággal állítanak ki standard formában. Jelentős munkaidő megtakarítást okoz, hogy a kiállítandó számlák adatait nem szükséges egyesével rögzíteni, hanem a szerződés nyilvántartásból automatikusan generálja a program.

 

Van a rendszernek olyan tulajdonsága, ami kiemelten fontos az Önök számára?

Mindenképpen kiemelném a rugalmasságát. Előnyként említeném, hogy megfelelően testre szabható a vállalkozás igényeinek megfelelően.

Az egyes cégeknek más az információ, illetve riportigénye, más struktúrában, más kódolással más adatokból állítják elő a rendszeres kimutatásaikat. Ezt a fajta finomhangolást egy nemzetközi szoftver esetében sokkal nehézkesebb kezelni. Az általunk használt rendszert a bevezetéskor átgondoltan paraméterezték, illetve készítették fel a társaság folyamatainak megfelelően, az esetleges apróbb módosításokat gördülékenyen és rugalmasan tudtuk kezelni a programozókkal. Összességében elmondhatom, hogy a cégünknél használt szoftver jelenlegi állapotában megfelelő színvonalon támogatja a cégünkben zajló folyamatok adminisztratív lekövetését, valamint annak segítségével előállíthatóak a tulajdonosok által kért kimutatások.

Témák:

Kategória: