Szakmabemutató – 2019

2019.Dec.7

„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében.” Edgar Allan Poe

Kevés nehezebb feladattal birkózik meg egy diák manapság, mintsem választani egy pályát a lehetőségek végtelen sorából úgy, hogy ő maga abból aligha találkozott néhány maréknyinál többel.

A Direktornál mindig szívesen látunk olyan tanulókat, akik nyári gyakorlatuk során szeretnék kipróbálni, hogy milyen is az élet egy családias informatikai cégnél. De mi van akkor, ha egyszerre nem csak egy-két diák fogalmazza meg magában ezt a kérdést, hanem egy egész hetedikes osztály? Hát kihasználjuk a szombati tanítást, és szervezünk nekik egy nyílt napot!

Persze nem akarjuk, hogy nagyon tanterem-szagú, frontális fejtágítást kapjanak… Mesélünk nekik a cégnél betöltött munkaköreinkről, hogy ne csak egy nagy kalap alá sorolják az informatikusokat. Röviden bemutatjuk az általunk használt módszertant, és hogy miként lehet(ne) azt kamatoztatni akár a tanulásuk során is – így adva hasznos útravalót a hétköznapokhoz. Hogy jó hangulatban teljen minden állomás, a csapatépítőink során már sikeresen leküzdött fejtörőinkbe adunk betekintést, így megmutatva, milyen praktikus felhasználása van a „programozói gondolkodásnak”, vagy miért érdemes „out of the box” gondolkodni.

Hogy ne legyen túlságosan egyhangú ez a pályaorientációs segítségnyújtás, az egyik ügyfelünknek, a Kombi-Service Kft-nek köszönhetően a 7. osztályosok megtanulhatták azt is, hogy milyen veszélyes anyagokkal találkozni a repülőtereken, és milyen feladatok várnak egy robbanószer-kereső kutyára.

Hogy melyikükből lesz valaha programozó, azt nem tudhatjuk. De mindent megtettünk azért, hogy a youtuberek, tanárok és bolti eladók mellett új és érdekes lehetőségek jelenjenek meg a szemük előtt, ha a pályaválasztásra gondolnak.

Témák:

Kategória: