Csodák Palotája

2014.Dec.15

Hiszünk abban, hogy a játszva tanulás az új tudás elsajátításának leghatékonyabb módszere. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy felhívjuk figyelmüket egy nagy hagyományokkal rendelkező, de mindig megújulni képes kiállításra, ahol nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is időről időre rácsodálkozhatnak a tudomány csodájára. A Csodák Palotája minden korosztálynak tartalmas szórakozást nyújt.


A Csodák Palotája nem csupán egy kiállítás, hanem egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóház, ahol több, mint 100 kiállított játék segítségével a látogatók játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket.

Minden kiállított játék interaktív eszköz, melyet nem csak lehet, de mindenképpen érdemes is megfogni, megtapogatni, kipróbálni. A kiállítás teljes egészében személyre szabott, hiszen mindenki a saját tempójában, és a saját kedve szerinti sorrendben próbálhatja ki a játékokat, melyek használatát demonstrátorok segítik.

Minden egyes játéknál magyar és angol nyelvű útmutató magyarázza el, hogy a játékot hogyan kell használni, és hogy milyen fizikai jelenség, törvényszerűség tapasztalható meg a játék használata közben.

Érdemes legalább két- három órát szánni a programra, így jut elég idő kipróbálni az összes játékot, eszközt. A jegy ára a Fizika Show-n való részvételt is tartalmazza, melyet minden nap 4 alkalommal tartanak. A show-kon az elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében láthatók izgalmas kísérletek, melyeknek gyakran a látogatók is részesei lehetnek.

Témák:

Kategória: